צילום מוצלח יכול להפוך כל חפץ למושך ומעניין. בצילומי אוכל לפעמים קשה להעביר לצופה את המראה הטרי והמגרה של המאכל, ולכן אספתי עבורכם כמה טיפים לצילומי אוכל מוצלחים.
1) תאורה- תאורה מוצלחת יכולה להפוך את התמונה מתמונה בנאלית לתמונת "וואו"!
שימו לב לאור שמסביבכם. מצאו מקום שבו יש אור שנראה לכם מוצלח. מומלץ לצלם על יד חלון ולמקם את עצמכם מול האור או לצידו ליצירת עומק באובייקט ועל מנת לא להסתיר את האור.
ליצירת תמונה דרמטית, מצאו מקום שבו האור מטיל צללים מעניינים.
קחו בחשבון שבכל שעה תקבלו תאורה אחרת שתיתן אווירה שונה לתמונה:
בשעות הבוקר המוקדמות ואחה"צ תקבלו תאורה 'רכה'. לא תצטרכו לנסות ליצור זוויות אור מעניינות כי בשעות אלה נוצרים משחקי אור יפהפיים.
בשעות הצהריים תקבלו תאורה שיוצרת צללים 'קשים' ותוכלו ליצור תמונות באווירה דרמטית ומיוחדת, אך שימו לב שיש מספיק אור על האובייקט המצולם ושהוא לא נעלם בין הצללים. זכרו- מרכז התמונה הוא האוכל, והאור הוא שנותן את הממד המיוחד הנוסף.
בשעות הלילה תאלצו כמובן להשתמש בתאורה מלאכותית. מומלץ להשתמש בפלאשים חיצוניים ולא ישירות מהמצלמה ליצירת תמונה עם עומק ועניין.
2) רקע- שימו לב לכל דבר שנכנס למסגרת התמונה. הזיזו חפצים מסיחי דעת, או שנו את הזווית שבה אתם עומדים. מומלץ לסדר משטח שעליו תניחו את האוכל. קבלו בונוס נוסף אם תניחו את האוכל על גבי רקע מיוחד- כגון בד/ רצפת עץ/ משטח חלק צבעוני ועוד.
חשבו- איזו הרגשה אתם רוצים להעביר לצופה בתמונה? רקע בצבע לבן יצור אווירה אוורירית ונקייה, כאשר צבע שחור ייתן אווירה דרמטית ומסתורית.
3) קומפוזיציה- זהו השלב שבדרך כלל לוקח לי הכי הרבה זמן. חשוב למצוא את הקומפוזיציה שנראית לכם בדיוק מושלמת כי היא זאת שתהפוך את התמונה למושכת ומעניינת.
חשבו- היכן תמקמו את האובייקטים ביחס לאובייקטים האחרים בתמונה וביחס לתמונה הכוללת?
נסו לסדר את האובייקטים בצורה נעימה ומעניינת לעין בצורה שתוביל את עין הצופה אל עיקר התמונה- האוכל.
לשם כך אפשר להשתמש בקווים ישרים שייתנו לתמונה תחושה מסודרת, או בצורת האות S, שתיתן תחושה רכה יותר לתמונה.
ליצירת תחושה שקטה ולמיקוד במאכל המרכזי, צרו שטח מת סביב לאובייקט.
ליצירת תחושה מזמינה עבור הצופה שירגיש שנכנס לפינה קטנה מתוך סצנה גדולה ומעניינת, הימנעו מאותו שטח מת.
מלאו את הסצנה במצרכים ואובייקטים שייתנו סיפור לתמונה, אך שימו לב שלא יהיו אובייקטים שיסיחו את הדעת מהאובייקט המרכזי. חתכו חלק מהאובייקטים על מנת לתת תחושה שהסצנה מתרחשת ומתרחבת גם מחוץ למסגרת.
פה המקום לתת ליצירתיות להתפרץ! ליצירת תמונה מעניינת ואותנטית מומלץ להכניס בתמונה מוצרים שבהם השתמשתם להכנת האוכל, כגון קרש חיתוך, כף מעץ, תבלינים, לימון חתוך וכו'... אל תפחדו לנסות!
4) טקסטורה וצבע- הטקטסטורה והצבע יכולים לתת סיפור לתמונה. לדוג', אם תניחו את האובייקטים על בד, תיווצר תחושה ביתית וכפרית, אך אם תניחו אותם על שיש לבן תיווצר תחושה מודרנית ונקייה יותר.
התאורה משפיעה על הטקסטורה- ככל שמקור התאורה יהיה קרוב יותר לאובייקט, כך יהיה ניתן לראות יותר את מרקמו. אך שימו לב שלא ליצור צללים קשים מדי אם אינכם מתכוונים לכך.
ניתן להכניס מרקמים נוספים בתמונה כגון מגבת, פירורים ועוד.
הצבע ימשוך את עין הצופה אל התמונה ויכול להכניס עניין נוסף בתמונה. וודאו שהצבעים מתכתבים ומחמיאים אחד עם השני ולא 'מתחרים' אחד בשני.
5) זווית- לאחר שסידרתם את כל האובייקטים בתמונה והחלטתם לגבי המיקום, חשוב לשים לב לזווית שבה תצלמו את התמונה. ישנם 3 זוויות נפוצות בצילומי אוכל:
ניטרלית- צילום מול האובייקט. וודאו שכל האובייקטים נמצאים באותו מישור, אלא כן תרצו להעמיד אובייקטים שונים על גבי קופסאות וכדומה ליצירת עומק נוסף בתמונה.
45 מעלות- החזיקו את המצלמה מעט מעל האובייקט המצולם והטו אותה לעברו בזוית של 45 מעלות. זווית זאת תיתן מראה מיוחד לתמונה שתמשוך את עין הצופה אל האובייקט המרכזי.
מעוף הציפור- צילום מלמעלה. יצירת תמונה שטוחה שבה ניתן לראות את כל האובייקטים. וודאו כי אתם מצלמים ישירות למטה אל הסצנה על מנת שהתמונה לא תצא עקומה.
והכי חשוב- תיהנו! צילום אוכל יכול להיות דרך נהדרת לפתח את המחשבה היצירתית דרך יצירת סיפור ואווירה מיוחדים בתמונה.
האם הטיפים עזרו לכם? יש עוד דברים שהייתם מעוניינים ללמוד עליהם? הגיבו למטה ושתפו את צילומי האוכל שלכם!
בתאבון...
コメント